Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

15 Kasım 2013 Cuma

Just You...



 Fabulous Boys'un ardından yine bir 2013 Tayvan dizisinden bahsetmek istiyorum.  Jiro Wang'le beraber Fahrenheit adlı grupta olan Aaron Yan ve Guo Xue Fu'nun başrollerini paylaştığı Just You;
21 bölümlük ve Tayvan'da oldukça popüler olmuş dizi, çok eğlenceli ve sevimli bir seyirlik.
Konu: Cheng Liang Liang bir tasarım firmasında çalışan sevimli,neşeli,iyi niyetli çılgın bir kişiliktir.Bir sabah evine gelen genç adam evi kendisi satın aldığı için Liang Liang'tan taşınmasını ister. Bu şokla işe gelen Liang Liang çalışma arkadaşlarının nişan kutlamasının ortasında yeni patronu ile tanışır, bu kişi sabah kafa tuttuğu yeni ev sahibidir.Yeni patron koyduğu iş yerinde aşk yasaktır kuralıyla Liang Liang'ın yakın arkadaşları Kate ve Alex'in nişanını engeller.
Bu yasağa çok kızan, üstelik hem evinden hem de işinden atılmak üzere olan Liang Liang patronu ve ev sahibi olan ukala,titiz,otoriter Qi Yi'yi yola getirmek için bir plan yapar...


Dizide birbirinden eğlenceli karakterler yer alıyor.Çatlak ofis çalışanları, en az Liang Liang kadar çılgın olan ailesi ve tabii sınır tanımayan Liang Liang geçmişte yaşadığı çok ciddi hayal kırıklıkları olan Qi Yi 'nin hayatına fırtına gibi giriyorlar.Zavallı mantık adamı Qi Yi ise daha bu ortama alışamadan eski rakibi Dean ve onu tek kelime etmeden terk eden eski sevgilisi Jia Yu ortaya çıkıyorlar.



Aaron Yan ve Guo Xue Fu'nun harika bir kimyası ve ve birbirlerine çok iyi uymuşlar.Dizide ki halleri de çok tatlı. Birbirinden tamamen farklı karakterde iki yabancının aynı evi paylaşma çabaları, zamanla uyumlu iki birey haline gelmeleri, hatta bir sabah kendilerinin fark ettikleri gibi neredeyse evli bir çift gibi davranmalarını izlemek çok sevimli.

Birde işin ofis boyutu var.Aşk yasağından yaka silken ofis çalışanlarının bu yasaktan kurtulmak için Qi Yi'nin Liang Liang 'a aşık olması için kampanya başlatmaları ve tabi bütün ofiste yaşanan aşk trafiği oldukça sevimli.
Gelelim dizinin eğri taraflarına,ikinci oğlanımız Dean çok sevimliydi, Liang Liang'tan hoşlanmasına  ve Qi Yi ile aralarında eskiye dayanan bir rekabet olmasına rağmen ikisine de destek olmak için çok uğraştı. Ne yazık ki dizinin finalinde herkes ruh eşini bulurken o yalnız kaldı.


İkinci kadınımız Jia Yu ise saç baş yolduran cinstendi. Çok güzel bir hatundu ama yaptıklarıyla insanı çileden çıkardı...Ama iyi mücadele verdi doğrusu.
Qi Yi Liang Liang'ı tercih etmek konusunda kararlı olmasına rağmen bir türlü becerip bunu eski kırığına kabul ettiremedi.

Son anda Cheng Liang Liang içine düştüğü aptallığı bir kenara bıraktı da kavuşabildiler.
Liang Liang'ın aptallığı da ayrı bir konu. Adam senle tanışmadan seneler evvel hatundan ayrılmış üstelik  bi de terk edilmiş,tam sana kalbini açmış o sırada eski sevgili gelmiş bir de arkandan işinle ve seninle ilgili bir sürü hainlik yapmış sen hala aman Jia Yu üzülmesin.Son anda toparlandı da bir derece gözüme girdi, yoksa o zamana kadar  Jia Yu ne derse yapıyordu.Taşın Liang Liang, Qi Yi'den ayrıl Liang Liang, Git öl Liang Liang vs. vs.

Dizinin final bölümünden de çok hoşlanmadım.20 bölüm boyunca Qi Yi'nin ve Liang Liang'ın sorunlardan kurtulup gerçekten çift olacakları bir bölüm bekledim;finalde herkes yerine yerleşirken esas çiftimiz jenerikten sonraki bir kaç dakikayla yetindiler.Oysa ki gönül isterdi onlarında düğünlerini görelim dimi?


Dizide ki aşk trafiğine kısa bir bakış içinse buraya buyrun