Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

12 Mart 2014 Çarşamba

Hint Filmleri

Şu sıralar Hint Filmlerine sarmış vaziyetteyim...Aslında bana pek hitap etmezler...Eli kanlı katillerden kaçarken durup şarkı söyledikleri an ben kopuyorum filmden, her neyse...
Bu sefer bulaşmamın sebebi ev ödeviydi.İzlememiz gereken filmlerden biri Taare Zameen Par adlı film olunca ve ben aman neyse atlaya zıplaya seyrederim diyerek kolaya kaçmaya çalışırken 163 dakikanın tamamını nefes almadan seyredince, arkasını getirmek şart oldu.Arada saçma örneklere rastlasam da, biri Taare Zameen Par olan çok sevdiğim üç film seyrettim. Beğeni sırama göre bir göz atalım hadi...


3-VİVAH: A JOURNEY FROM ENGAGEMENT TO MARRİAGE: Filmin tam adı bu:Düğün:Nişandan Evliliğe Bir Yolculuk.
2006 yapımı Sooraj R. Barjatya tarafından yönetilen baş rollerinde ise Amrita Rao ve Shakid Kappor'un oynadığı filmin konusu ise şöyle:
Prem zengin bir iş adamının oğludur. Poonam ise küçük yaşta öksüz kalmış amcası tarafından büyütülmüş genç bir kızdır.Ortak bir aile dostu bu iki genci birbirine uygun bulur.Tamamen görücü usulüne uygun şartlarda Prem ve Poonam karşılaşırlar.
Filmin ismi tam anlamıyla filmi özetliyor.Görücü usulü ile tanışmalarının ardından nişan,düğüne hazırlık faslını anlatan sakin bir film;izlediğimiz süre boyunca iki nişanlının birbirini tanıma çabasını,biraz olsun yalnız kalmak için çevirdikleri numaraları,birbirlerine yazdıkları mektupları, göz göze geldikleri zamanlarda çarpan kalplerini izliyoruz. Nişandan düğüne uzanan bu yolculukta ayrıca, uçarı Prem sorumluluklarını, ağırbaşlı Poonam ise duygularını açmanın nasıl bir duygu olduğunu keşfediyorlar.


Filmin başından beri sorduğumuz soru olan -her şey yolunda acaba evlenebilecekler mi?- sorusu ise filmin sonunda yaşanan bir trajedinin ardından cevabını buluyor.
Ben bu filmi sevdim çünkü...Günümüz Hindistan'ın da ki adetleri tanıtması açısından hoşuma gitti.Eğer görücü usulü evlilik karşıtı iseniz,  pek sevmeyebilirsiniz benim öyle takıntılarım olmadığı için ön yargısız seyrettim.
Fragman için


2-TAARE ZAMEEN PAR: Yerdeki Yıldızlar(Her Çocuk Özeldir) 2007 yapımı Aamir Khan tarafından yönetilip baş rolünü Darshel Safary ile paylaştığı bir yapım. Konusuna gelince:
İshaan Awasthi orta halli bir ailenin küçük oğludur.Abisi okulda her derste birinci olmasına karşın o üçüncü sınıfa geldiği halde okuma yazma bile öğrenememiştir.Derslerde ki başarısızlığını yaramazlıklarıyla kapatmaya çalıştığı için hem ailesi hem de öğretmenleri tarafından sorunlu bir çocuk olarak nitelendirilmektedir.Okulda ve evde gördüğü baskılar neticesinde İshaan gittikçe çığırından çıkar.Ailesi son olarak onu adam olması için yatılı okula gönderir ama bir değişiklik olmaz.Derslerle ilgili bütün sorunlarının üzerine birde evden uzaklaşınca İshaan'ın içine kapanması, okula yeni atanan vekil öğretmenin dikkatini çeker.Sanat öğretmeni Ram Shankar Nikumbh, İshaan'ın probleminin ne olduğunu fark edince,İshaan'ın hayatı değişir.


Ben bu filmi sevdim çünkü...Yarış atı kıvamındaki çocuklara alışkın olan öğretmenlerin ve ailelerin bakış açısını sorgulayan sadece minicik bir özen ve ilgiyle çizgiye uymayan bir çocuğun içindeki cevherin ortaya çıkarılmasıyla ilgili olması güzeldi.Bence her anne-babanın ve eğitimcinin izlemesi gereken bir film.Ayrıca baş roldeki velede bittim o nasıl bir tatlılık öyle...
Fragman için


1-JODHAA AKBAR:2008 yapımı 213 dakikalık bir destan.Ashuttosh Gowarkeri'nin yönettiği filmde Aishwarya Rai ve Hrithik Roshan başrollerde.
Konusuna gelirsek:Egemenliği altındaki Hindistan'daki din ve kültür kavgalarına son vermek isteyen Babür İmparatoru Celaleddin Muhammet Ekber Şah,Amer Prensesi Jodhaa ile ittifak evliliği yapar.Farklı dinler ve kültürlerden gelmelerinin üzerine birde saray entrikaları ve taht kavgaları eklenince fırtınalı bir evlilikleri olur.


Ben bu filmi sevdim çünkü...Konu zaten benim için son derece ilgi çekici bunu yanında çekim teknikleri, mekanlar,kıyafetler,takılar,müzikler,oyunculuklar baştan sona kadar süper...Son derece kalabalık bir kadroyla çekilmiş film kendini son derece kaliteli yapımlar arasına koymayı biliyor.
Üstelik tarihte gerçekten yaşamış olan olan kişilikleri de konu alması cabası.Soyu Timur'a dayanan bir Türk İmparatorluğu olan Babürler'in en önemli hükümdarı olan Ekber Şah ve daha sonra ki kral olacak veliahdın annesi olan eşi Jodhaa...Mükemmel bir film.
Fragman için


7 Mart 2014 Cuma

Prime Minister & I



 Lee Bum Soo ve Im Yoon Ah'ın başrollerini paylaştığı 17 bölümden oluşan Prime Minister & I yeni yıla geçiş aşamasında bizi neşelendirerek sona erdi.
Gelelim konuya:Nam Da Jung 27-28 yaşlarında magazin muhabirliği yapan genç bir kızdır.Bir akşam bir restoranda gündemde olan bir şarkıcının fotoğraflarını çekmek isterken yanlışlıkla karşısına başbakan adayı Kwon Yul çıkar.İkisinin gayet nahoş bir havada başlayan tanışıklıkları çeşitli olaylarla devam eder.
Bu olaylardan birinde ikisinin birlikte çekilen şüpheli fotoğraflarında kızın yetişkin olmadığı söylentileri Kwon Yul'un adaylığını tehlikeye sokar.


Kwon Yul'un adaylık durumunu temize çıkartmak için yardımcısı Kang İn Ho anlaşmalı  bir ilişki teklifini gündeme getirir.
Kwon Yul ergen biriyle ilişkisi olmadığını kanıtlamak, Nam Da Jung ise ölüm döşeğindeki babasını memnun edebilmek için bu anlaşmayı kabul ederler.Yaşanan gelişmeler onları evliliğe sürükler.
Boyalı basın yazarı Nam Da Jung birden kendini evli ,üç çocuk annesi ve hala ölmüş karısına bağlılık duyan bir başkanın eşi olarak bulur.


Gelelim benim yorumlarıma...Çokça spoiler içerir biline...
Dizi çok güzel başladı...
Son derece disiplinli ve soğuk bir adam olan Kwon Yul ve onun tam tersi bir karaktere sahip olan Nam Da Jung'un birlikte yaşamaya çalışmaları, yetişmekte olan üç çocuğun sorunları, ağır protokol durumları,Kwon Yul'un düşmanları tarafından kurulan tuzaklar, sürekli açıklarını yakalamaya çalışan gazeteciler filan derken epey hareketli bir diziydi ama bölümler ilerledikçe teklemeye başladı.
Aslında çok sevimli bir konu saçmaladı.Bir kere Nam Da Jung neden Kwon Yul'a aşık oldu ben anlamadım.Yaşanan olaylara baktığınızda başkanın özel kalemi Kang İn Ho çok daha yakındı Da Jung'a...


Ayrıca en başta Da Jung'u hiç istemeyen çocuklar zamanla onu anneleri kabul ettiler ama bu süreçte yaşanan olaylar biraz hafif kaldı.Bir de başkanın ölmüş karısının ölmediği ortaya çıkınca dizi gözümden biraz düştü.
Tabii birde bütün Kore dizilerinin ortak sorunu olan final var.Neden illa mutluluğa erişmeden evvel ayrı kalmaları gerekiyor bilmem ama final bölümü beklentimin altında kaldı.
Sonuç; eh işte fena değil...