Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

26 Temmuz 2014 Cumartesi

You're All Surrounded



You're Surrounded-Etrafın Sarıldı isimli, başrollerinde The Greatest Love dizisinden Cha Seung Won ve My Girlfriend is a Gumiho dizisinden tanıdığımız Lee Seung Ki'nin oynadığı 20 bölümlük dizi 2014 yapımı.Bu yıl içerisinde yayınlanan bir çok dizi arasından biraz konu biraz oyuncular ile seçtiğim bu diziyi gerçekten çok beğendim.Bir polis karakoluna yeni atanan çaylak dedektifler ve onların tecrübeli amirlerinin maceralarını konu alan dizi oldukça kalabalık bir kadroya sahip.
Gelelim karakterlere ve konuya:


Seo Pan Suk:Cha Seung Won tarafından canlandırılan  Seo Pan Suk  çaylaklardan oluşan ekibin lideri.Yetenekleri efsanevi olarak adlandırılan dedektif bebek bakıcılığı yapmakta biraz isteksiz.


Eun Dae Gu:Lee Seung Ki tarafından canlandırılan çaylak dedektif zeki ve ketum.Görsel hafızası sayesinde meslektaşlarından bir adım önde.


Uh Soo Sun:Go Ah Ra tarafından canlandırılan çaylak dedektif ekipteki tek kadın.İlk başlarda huysuz amiri tarafından kadın olduğu için hor görülse de azmi sayesinde kısa zamanda ekibin göz bebeği olur.


Park Tae II:Ah Jae Hyun tarafından canlandırılan Park Tae II çaylak dedektiflerin en yakışıklısı.Beyaz teni yüzünden Pamuk Prenses takma adını alsa da herkesten sakladığı bir konuda olan uzmanlığı onu farklı bir kulvara taşımakta.


Ji Gook:Park Jung Min tarafından canlandırılan son çaylak dedektif olan Ji Gook arkadaşlarının yanında pasif kalsa da bütün ekibe bağlılığıyla göz doldurmakta.


Lee Eung Do:Sung Ji Roo tarafından canlandırılan ekip amir yardımcısı Lee Eung Do çaylak dedektiflerin amirlerinden bulamadıkları babacan tavırları gösteren ve oları kollayan yegane kişi.


Konu:
Dizi 11 yıl önce yaşanan bir trajedi ile başlamakta.2003 yılında bir okul hemşiresinden tanık olduğu bir suç için şahitlik yapması istenir.15 yaşında ki oğlu tehdit edilen kadın şahitlik yapmak istemez.Davaya bakan dedektif olan Seo Pan Suk kadına ona ve oğluna bir şey olmayacağı yönünde güvence verir.Bunun üzerine şahitlik yapmaya karar veren hemşire daha o gün oğlunun gözleri önünde öldürülür.Ardından katil, tek görgü tanığı olan hemşirenin oğlu Kim Ji Yong'un peşine düşer.Kim Ji Yong saklandığı okuldan onu kurtarması için Dedektif Seo'yu arar ama ondan önce katil gelir. Kim Ji Yong katilin elinden güçlükle kurtulur ve duydukları sayesinde Dedektif Seo' nun aslında kirli bir polis olduğunu anlar.Oradan kaçarak izini kaybettirir.


Kim Ji Yong 11 yıl sonra yetişkin bir erkek olduğunda adını Eun Dae Gu oarak değiştirir ve polis olarak Dedektif Seo' nun ekibine katılır amacı, onun bütün kirli işlerini ortaya dökerek annesinin katilini bulmak ve intikamını almaktır.


Bu diziyi çok sevdim çünkü ilk başta dedektif olmak gibi istekleri olmayan kimi sadece para kazanmak, kimi eğlenmek, kimi intikam almak, kimi ise sadece boş kadro orada olduğu için gelmiş olan çaylaklar zamanla yaman birer dedektif haline geldiler; sonuçta ise  havada kalan hiç bir durum olmadı iyiler ve kötüler kim neyi neden yapmış hepsi ortaya çıktı.Üstelik konu sadece intikam hikayesiyle sınırlı kalmadı, ekibin çözmek için uğraştıkları olaylar kendi özel hayatları da son derece dengedeydi.Hem dram kısımları, hemde komedi kısımları, hem de aşk kısımları sıkmadan ilerledi.Bence tek eksik yanı bu kadar polisin olduğu ortamda aksiyon biraz kısıtlıydı onun dışında son derece rahat izlenen her sahnesinden keyif alabileceğiniz bir diziydi.







19 Temmuz 2014 Cumartesi

Bir Kitap,Bir Film,Bir Dizi ve Bir Dizi Daha...

Bir yazı daha ortaladık...Günler öyle hızlı akıp gidiyor ki yetişemiyorum...Aşk hayatım rezalet, iş hayatım yoğun olunca akşamları evde pineklemekten başka yapacak bir şey kalmadığından kitap,film,dizi,internet derken geçinip gidiyoruz işte...
İss Pyaar Ko Kyo Naam Doon? derdine bulaşalı beri pek kitap okumuyordum ama nihayet 398 bölümü 398 kere izleyip -hatta bazı sahneleri daha çok- rahata erdim ve hayatın diğer alanlarına da ilgi göstermeye başladım.
 Şu an okuduğum kitap, Turgut Özakman tarafından yazılan Türkiye Üçlemesi'nin üçüncü kitabı olan Cumhuriyet. Birinci kitap olan Diriliş ve ikinci kitap olan Şu Çılgın Türkler'i salya sümük ağlayarak okuduktan sonra bu kitap epeydir listemdeydi.Şu anda birinci cildini yarılamış bulunmaktayım oldukça ilgi çekici gidiyor, bakalım...


En son izlediğim film -dönüp dönüp yeniden izlediğim filmleri saymıyorum- Keanu  Reeves'in baş rolünü oynadığı film 2013 yapımı çok fazla beğenilen bir film olmamış ama ben sevdim.Çünkü Keanu Reeves'i,Japonya'yı, samuray kültürünü, tarihi filmleri, doğa üstü filmleri severim bu filmde hepsi var bir de üstüne Jin Akanishi boy gösteriyor daha ne olsun...


En son yad edilen dizi: Leverage dolandırıcılık üzerine kurulmuş dizlerden en sevdiğim.Ne yazık ki artık yok ama ben beş sezonun üzerinden şöyle bir geçtim.Bu diziye bir ara ayrıntılı bakış atarız zaten.


En son takip etmeye karar verdiğim Türk dizisi: Ekranlarımız yeni bir Kore dizisi esinlenmesi ile karşı karşıya.
A Gentleman's Dignity adlı diziden esinlenmiş olan Kiraz Mevsimi üç bölümdür arz-ı endam ediyor. Orjinaline  göre kadro biraz genç ama ben ilk üç bölümde eğlendim.Genelde sonradan bizim senaristler konuyu batırırlar ama bakacağız artık.



Esen kalın efenim...