Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

1 Aralık 2014 Pazartesi

Bir Yazar,İki Kitap,Bir Film...

Yeni bir yazar keşfettim...Milly Johnson...İki kitabını okumuş durumdayım ve devamı da gelecek, en azından benim için. Son derece basit,sade konulara sahip ama bir o kadar da akıcı ve esprili dili olan kitaplardan Beyaz Düğün daha az beğendiğim olduğu için onunla başlayacağım.

Beyaz Düğün


 Evlenmek üzere olan üç kadın,Güzel ve alımlı Bel,güçlü ve kendinden emin Max,sevimli ve kırılgan Violet, hayallerinin elbisesini ararken Beyaz Düğün isimli gelinlikçide karşılaşırlar.Yaklaşan en önemli günlerinin heyecanı içinde yakın arkadaş olan bu üç kadın, istedikleri gibi bir gelinlik bulabilecekler midir?
Yoksa asıl sorun damatlar mıdır?
Güzel ve eğlenceli bir kitap, ben en çok Max'in hikayesini sevdim ama içlerinde en komik maceraya sahip olan da Bel'di...
Kuşlar ve Arılar

Stevie Honeywell aşk kitapları yazan, bekar bir annedir.Hayatının aşkını bulduğuna inanmış ilk defa mutluluğa yelken açtığını düşünerek düğün hazırlıklarına girişmişken;müstakbel kocasının onu iş arkadaşı Jo ile aldattığını öğrenir.Önceleri görmezden gelmeye çalışsa da düğüne dört hafta kala terk edilir.Bir anda evsiz ve sevgilisiz kalan Stevie nişanlısını geri kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır.
Aynı şekilde Jo tarafından terk edilen Adam Maclean'da onu geri almak için gereken her şeyi yapmaya hazırdır.Gönülsüz olarak bir araya gelen ikili, aşklarını geri almak için tehlikeli bir oyuna kalkışırlar.
Oldukça komik ilerleyen konu çok da fazla sürpriz içermiyor.İlişkilerin ne taraf gideceği ilk baştan belli olsa da eğlenceli ve keyifli bir okumalık...
Gelelim filme:
Unutursam Fısılda


Çağan Irmak'ın yeni filmi tam bir iki kız kardeş öyküsü...
Baş rollerinde Hümeyra, Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Işıl Yücesoy ve Kerem Bürsin'in olduğu film iki ayrı dönemde paralel ilerliyor.
Küçük, muhafazakar bir kasabada yaşayan iki kız kardeş olan Hanife ve Hatice'nin hayatı Tarık'ın gelmesiyle değişir.İçine kapanık,çekingen olan Hanife çizilmiş kaderinin dışına çıkamazken,Hatice hayallerinin peşinden koşmaktan çekinmez.Yolları ayrılan iki kız kardeş yıllar sonra mecburen bir araya gelirler.Hanife ve Hatice için hesaplaşma zamanı nihayet gelmiştir.
Bazı ayrıntılar havada kalsa da ben filmi sevdim...Aslında isterdim ki Hanife'nin başından neler geçti, Hatice Tarık'tan sonra nasıl ayakta kaldı biraz da onlara değinilsin...
Yine de güzel ve duygusal bir filmdi.Ayrıca şarkıları da çok güzeldi...
Daha da güzeli tam iki kız kardeşi anlatan bir filmi ablamla birlikte izlemekti...