Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

1 Ocak 2012 Pazar

Kimi Ni Todoke



Yeni yılın bu ilk gününde size sıcak bir aşk hikayesinden bahsetmek istiyorum.Japonca anlamı Sana Ulaşmak olan mangadan uyarlanan bu iki sezonluk anime dizisi sıcak sıcacık masum bir aşk hikayesi.
Filmide var ama o başka bir hikaye biz animeye dönelim.
Kimi ni Tadoke lisede geçmekte;
Esas kızımızın adı Sawako Kuronuma, kendisi sessiz.becerikli,çalışkan iyi niyetli bir kızcağız amma velakin beyaz teni ve uzun siyah saçlarıyla Japonların korku klasiği olan Halka'nın kötü karakterine benzediği için mutlu çocuk anlamına gelen ismi Sawako, oluyor Sadako, bununla kalsa iyi gariban hakkında yok hayaletleri görebildiği yok uğursuz olduğu gibi bin bir türlü hikaye çıkıyor ve sonuçta Sawako-Sadako-Kuronuma herkesin uzak durduğu biri oluyor çıkıyor...



Birde esas oğlan var tabiiii...Shota Kazehaya,Sawako'nun olamadığı herşey.Okulun en popüler adamı,güleryüzlü,sevimli,nazik,düşünceli öyle ki kızlar bile onun sadece bir kişiye ait olamayacak kadar iyi olduğu düşüncesi yüzünden asılmaktan vazgeçmişler.



Ve bir gün Kazehaya ve Sawako tanışırlar, hikayemizde buradan başlar.Bizlerde Sawako'nun ne kadar uysal ve sessiz görünsede aslında doğru bildiği şeyden şaşmayan,yeri geldiğinde inatçı yeri geldiğinde cesur olabildiğini,Kazehaya'nın ne kadar girişken olsa da iş duygulara geldiğinde cesaretini kaybettiğini ya da nezaketinin altında tutkulu kıskanç bir aşık olduğunu öğrenmeye başlarız.



Dediğim gibi hikaye lisede geçmekte öyle hızlı yaşamlar,çok büyük trajediler,sulu espriler,  hırgür,kavga aldatma ya da sırf kötülük için yaşayan karakterler yok...Her karakterin bir derinliği kendince haklı sebepleri var...
Mesela Sawako ve Kazehaya'nın arkadaş grubundan olan Ayane havalı,süslü bir karakter gibi görünmesine rağmen son derece aklıbaşında bir nevi grubun annesi rolünü üstlenmiş herkesin iyiliği için uğraş vermekte ve bu görevi sebebiyle grubun kurnazı ünvanını hak ediyor çünkü bütün fesatlıkları kendisi bulup çıkarmakta.
Grubun diğer kız üyesi olan Chizuru ise Ayane'nin tam tersi giyimden kuşamdan anlamayan sportif ama derslerde başarısız.
Chizuru çok sert ve erkeksi olsada en ufacık şeylerde bile gözyaşlarına boğulan bir yapıya sahiptir üstelik öyle tatlı bir saftır ki hayran kalmamanız elde değildir.
Ve grubun diğer erkek üyesi olan Ryu neredeyse Sawako'nun erkek hali, tabi ondan daha popüler çünkü çok başarılı bir sporcu,uzun boyu,sessiz ama anlamlı davranışları ile Ryu tıpkı Ayane gibi aklıbaşında sakin bir karakter ve Sawako'nun dilinden en çok anlayan kişi.(Ne de olsa pek bir benziyorlar huy olarak)



Birde Ume Kurimizawa var kendisi güzel kız kontejanında Kazehaya'ya aşık dişi rolünde tabi en çok Sawako ile uğraşıyor ama onu tanıyınca yaptığı kötülükleri anlayabiliyor aşkı hatrına ona hak verebiliyorsunuz dedim ya her karakterin kendince iyi tarafları var tıpkı Kento Miura gibi; ki kendisi Kazehaya'nın içindeki canavarı uyandıracak olan yakışıklıdır ama onunla ikinci sezonda tanışırız.
Kısaca toparlamak gerekirse Kimi ni Todoke sıradan,durgun,hayatın içinden bir aşk hikayesi.Ama bu basit hikaye size en masumundan bir aşkı,en iyisinden arkadaşlığı,sıradan sıraya yapılan kaçamak bakışmaları anlatıyor.Size lisede kalan unutulmuş anılarınızı anımsatıyor.
İzledikten sonra yüzünüzde bir gülümseme oluşmasını vaadediyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder