Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

15 Ağustos 2014 Cuma

Leverage



Dolandırıcılık üzerine olan bütün filmler ve diziler ilgimi çeker. Belki akıl oyunlarını sevdiğimden olsa gerek bu tarz konuları işleyen dizi ve filmleri hep listenin başına alırım.Mesela filmlerden Kirli,Çürük ve Adi, Ocean's serisi özellikle birincisi, Japonya'dan Liar Game ve Kurosagi, İngiltere'den Hustle ve tabii favorim olan Leverage...
"Bazen iyi adamlar en kötülerin arasından çıkar."Sloganıyla yolan çıkan dizide her biri kendi alanında uzman beş kişinin, başı kendilerinden daha güçlü insanlarla derde girmiş ama kanundan yardım alamayan insanlara yardım etmelerini amaçlıyor.
Dizimiz bir havacılık şirketi sahibi olan zengin ve güçlü bir adamın şirketinin ürettiği uçak planlarının çalınan örneklerini geri almak istemesiyle başlıyor.Bunun için her biri kendi alanında ünlü üç kötü adam kiralayan adam, bu kötü adamları denetlemesi için bir de dürüst birine ihtiyaç duyar.Bunun içinse eski bir sigorta müfettişi olan Nate Ford'a gelir.
Tuzak kurulur, planlar geri alınır.Fakat gönülsüz bir iş birliği ile tek seferlik bir iş için kurulan çete, kısa zamanda oyuna getirildiklerini anlar, bunun üzerine aralarına yeni bir kötü adam daha alarak bu sefer adalet için yeni bir tuzak kurulur..
Sonrasında iyi adam olmak hoşlarına gider ve güçlü insanlar tarafından haksızlığa uğramış insanlara bir koz sağlamak için yola çıkar ve becerilerini iyilik için kullanırlar.
Her bölümde farklı maceralara yelken açan dizi 2008'de başlayıp beş sezonun ardında 2012 yılında sona erdi.Bir süre sonra konular birbirini tekrarlasa da bol aksiyonlu, kararında komedi ve dram taşıyan bir dizi olarak hafızalarda yer bıraktı.
Gelelim karakterlere:


"Hitter" (Dövüşçü) Eliot Spencer: Dövüş ve silah uzmanı.Uzun bir zaman asker ve paralı asker olarak çalışmış.Bir zamanlar ellerini hayli kana bulamış bir kişilik kendisi. Çok iyi bir dövüşçü olması sebebi ile dizinin aksiyon bölümleri genelde onun üzerine kurulu.Bunun dışında aşçılık,el örgüsü, şarkı söylemek gibi hobileri bulunuyor. Karakteri Christian Kane canlandırıyor.


"Thief" (Hırsız) Parker: Grubun en aykırı elemanı olan Parker sokaklarda büyümüş.Bir parça buz ve bir paket folyoyla hırsızlık yapabilecek ya da bir bankayı 42 saniyede soyabilecek bir eğitime sahip.Dar yerlerde sürünmeyi,yükseklerden atlamayı seviyor.İnsani ilişkileri ise ancak bir ekibin parçası olduktan sonra gelişiyor. Özellikle de Hardison'a aşık olduktan sonra.
Karakteri Beth Riesgraf canlandırıyor.


"Hacker" (Bilgisayar Korsanı) Alec Hardison: Grubun şüphesiz en becerikli elemanı. Çok iyi bir bilgisayar korsanı olan Hardison, planların bütün alt yapısını hazırlayan, hedefleri araştıran kişi.Son derece mızmız bir yapısı var, özellikle minibüsü Lucille onun için çok önemli. Parker'sa onun  büyük aşkı.Karakteri Aldis Hodge canlandırıyor.


"Grifter" (Dolandırıcı) Sophie Devereaux: Oldukça kötü bir aktris olan Sophie'nin gerçek adını kimse bilmiyor. Gerçek sahnesi olan dolandırıcılık hayatında ise kimse onun eline su dökemiyor..Geçmiş suç yaşamında bir çok defa Nate tarafından kovalandığı için birbirlerini bir hayli yakından tanıyorlar ve aralarında adını koyamadıkları bir ilişki var. Sophie grubun şüphesiz en gizemli kişisi. Karakteri Gina Bellman canlandırıyor.


"Mastermind" (Beyin) Nathan Ford: Eski bir sigorta müfettişi olan Ford, çocuğunun ölümünden sonra alkole sığınmış bunun üzerine eşini ve işini kaybetmiştir. Leverage girişimiyle hayatında yeni bir anlam bulan Nate için en önemli olan zorda kalmış, dürüst insanlara yardım etmek. Alkolik olması bazen onu ve ekibini tehlikeye atacak boyutlara gelse de Nate ekibinin bütün sınırlarını ve yapabileceklerini biliyor bu sebeple de ustaca tuzaklar hazırlayabiliyor. Yıllardır tanıştığı ve onun en iyi anlayan kişi olan Sophie onun için bu dünyada ki en önemli insan. Karakteri Timothy Hutton canlandırıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder