Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

13 Haziran 2014 Cuma

İss Pyaar Ko Kya Naam Doon?


Bu Aşka Ne Ad Vermeli? anlamına gelen bu uzun cümle bir diziye ait.Hint sinemasının rüzgarına kapılmış giderken bir gün bir yazı çıktı karşıma;Kore-Delisi'nin bu yazısı meraklandırınca beni, hemen araştırmaya koyuldum malum ben ha deyince bir diziye başlamam illa ki bir sebep olacak.Bu defa kriterleri yorumlar üzerine kuralım dedim, neyse arkasından Nefertiti'nin bu ve acil-yazmam-gerek tarafından yazılmış bu yazılarını okuyunca tamam dedim bu diziyi izlemek gerek...
Bu sadece tanıtım çünkü dizi beni öyle sardı öyle etkiledi ki bölüm bölüm irdelemezsem rahat edemem o yüzden o ayrı ve uzun upuzun bir yazının konusu olacak.Bu sebeple aşağıdaki yazıya gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz...No Spoiler!!!!
Dizinin konusu devam yazısında bölüm bölüm anlatılacağı için burada kısacık bir şekilde karakterlerden bahsedip geçmek istiyorum...

İss Pyaar Ko Kya Naam Doon? yani kısaca İPKKND?Bir biri ile zıt iki kişinin hikayesi...


Khushi Kumari Gupta: 23 yaşında güzel akıllı bir kızdır.Küçükken anne ve babası öldüğü için onu teyzesi ve eniştesi yanına almış ve büyütmüştür. Khushi ailesine çok bağlıdır.Bu yüzden daima onları kendi hayatının önüne koyar.

Arnav Sing Raizada:26 yaşında zengin bir iş adamıdır.Raizada ailesinin reisi ve AR Şirketlerinin sahibidir.Oldukça acımasız ve işkoliktir.Aynı zamanda diyabet hastasıdır.Geniş bir ailesi olmasına karşın Arnav için en önemli şey ablasıdır.Onu çok sever hatta tapar.Hayatındaki tek amacı onu bütün mutsuzluklardan korumaktır.


Payel Gupta: Khushi'nin ablası.Sessiz,sakin becerikli bir genç kızdır.Aslında gerçekten kardeş değillerdir. Payel'in babası annesi ölünce Khushi'nin teyzesi ile evlenmiştir.Bu yüzden beraber büyümüşlerdir.Gerçek kardeşlerden hiç bir farkları yoktur.


Akash Sing Raizada:Arnav'ın beraber çalıştığı yaşça küçük kuzeni. Arnav'ın tersine sakin, anlayışlı bir insandır. Arnav ve Akash birbirlerini kardeş gibi sevmektedirler.


Anjali Sing Raizada Jai:Anjali Arnav'ın ablasıdır.Sevecen,sessiz,iyi niyetli bir yapısı vardır.Bacağında bir sakatlığı vardır.Biraz bu sebeple, birazda hassas ve ruhsal olarak zayıf olmasından dolayı bütün aile tarafından dikkatle korunmaktadır. Anjali evlidir, henüz çocuğu yoktur.Kocasına aşırı derecede aşıktır, küçük kardeşine ise çok bağlıdır. Arnav ve Anjali küçükken anne ve babaları aynı gün intihar etmişlerdir.Bu trajedi Arnav ve Anjali'nin birbirinden çok farklı kişiliklerini oluşturmuş ayrıca birbirlerine olan bağlılıklarını arttırmıştır.


Manorama Sing Raizada:Akash'ın annesi Arnav ve Anjali'nin yengesidir.Sonradan görme,rüküş bir kadındır. Akash'a korkunç derece bağlıdır.Anjali'yi koruyanlar kervanındadır ve sadece Arnav'dan çekinmektedir.

Devyani Sing Raizada:Raizada ailesinin en büyüdür.Arnav ve Anjali'nin anneannesi, Akash'ın ise babaannesidir.Oğlu,gelini,torunları ve torunu Anjali'nin kocası ile birlikte aynı konakta yaşamaktadırlar. Arnav ve Anjali'nin anneleri olan kızı intihar edince torunlarına sahip çıkmış ve onlarla yakından ilgilenmiştir.Dindar ve geleneklerine bağlıdır.

Shashi Gupta:Payel ve Khushi'nin babaları.Aslında Khushi'nin eniştesi olmasına rağmen onu kendi öz kızından asla ayırmamıştır.Kızlarına ve karısına çok düşkün orta sınıftan dürüst ve onurlu bir adamdır.
Garima Gupta:Shashi'nin ikinci eşidir.Kardeşinin kızı olan Khushi ve Shashi'nin ilk evliliğinden olan kızı Payal'i o büyütmüştür. Kızlarına ve eşine düşkün orta yaşlarda çok güzel bir kadındır.
Madhumati Gupta:Shashi'nin ablası, Payel'in öz halasıdır.Aslında Khushi'yi pek sevmez.Khushi ve Payel onun yanına yaşamaya geldikten sonra ise fikri değişir. Khushi'yi de ailesinden biri olarak kabul eder.


Nanda Kishore:Anjali,Arnav ve Akash'ın yurt dışında yaşayan diğer bir kuzenleri, yaşça hepsinden küçüktür.Sevimli,heyecanlı, deli dolu olan bir delikanlıdır. Khushi'nin en yakın arkadaşlarından ve ona en çok yardım eden insanlardan biridir.


Shyam:Bir avukat olan Shyam Khushi'nin halasının evine kiracı olarak girmiş genç bir adamdır.Khushi'ye karşı bazı ciddi duyguları vardır.Khushi'nin halası ise bu duruma çok sevinmekte ve bu evliliği desteklemektedir.


Lavanya:Arnav'ın şirketinde çalışan modern görünümlü iyi eğitimli genç ve güzel bir kadındır.Kısa bir süredir Arnav'la birliktedir.Arnav'a aşıktır ama duygularının karşılığı ile ilgili ciddi şüpheleri vardır.Ayrıca iş yerinde çalışan herkes gibi Arnav'dan çok korkmaktadır.


Subhadra Malik:Arnav ve Anjali'nin babaanneleridir. Oğlu başka bir kadınla karısını aldatınca gelini intihar etmiş, oğlu ise suçluluk duygusundan kendini öldürmüştür. Bunun üzerine bir bakım evine çekilmiş ve uzun yıllar ailesinden kimseyi görmeyi kabul etmemiştir.Çok otoriter,zor karakterli, acımasız bir kadındır.
Gupta ailesi de Raizada ailesi de Lucknow isimli bir küçük bir şehirdendirler.Gupta'lar Lucknow'da yaşarken, Raizada ailesi ve Khushi'nin halası Delhi'de yaşamaktadırlar. Khushi ve Arnav ilk defa Lucknow'da karşılaşırlar.Sonrasında ise Gupta ailesi bazı sebeplerden Dehi'ye gelir ve Arnav'la Khushi tekrar karşılaşır.
Bundan sonrası için çekilmiş 398 bölümü özetlediğim bu yazıya buyurunuz; yok biz o eziyete katlanmayalım ya da zaten diziyi biliyoruz bize biraz Khushi-Arnav dozu lazım derseniz sizler içinde bol spoiler içeren bu yazıya bekleriz.







7 yorum:

  1. peki nereden izleyebiliriz bu diziyi =)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bollywood Fanatikleri isimli sitede bütün bölümler alt yazıları ile mevcut fakat site üyelik istemekte, Yeppudaa isimli sitede ise çeviriler devam ediyor şu an 65. bölümdeler ama bölümler hızlı geliyor ve görüntü kalitesi biraz daha iyi, izlemek için siteye üyelik gerekmiyor.

      Sil
    2. khushi 18 yasinda arnav 28 dizide orjinalinde öyle yaziyordu onun icin devamli nani ji khushi yasitlarindan cok daha olgun diyip duruyo zaten annesi babasi öldügünde khushi 8 yasindaydi payal bi keresinde sen 10 sene önce geldiginde demisti yani gercektende 18 oluyo... b

      Sil
    3. khushi 18 arnav 28 yasinda dizide payal bi keresinde sen 10 sene önce bize geldiginde demisti anne babasi öldügündede 8 yasindaydi khushi yani dizideki yasi 18 23 degil

      Sil
    4. İki ayrı kaynaktan baktım ikisinde de 18 diyor yaşı için ama sanki dizide doğum günü kutlanırken duymuştum Kushi'nin 23 yaşında olduğunu ama yanılmış olabilirim tabii...

      Sil