Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

14 Şubat 2015 Cumartesi

Sevgililer Günü İçin İki Romantik Anime...

Şu sıralar animeye feci taktım...Gözüm dizi,film filan görmüyor.Birde üstüne izlediğim animenin devamını merak edip mangaya sarınca kitap okumayı da boşlamış oldum...Bu arada çok iyi bir manga kanalı keşfettim;Bir hayli Türkçe çeviri mevcut bir yoklamak isterseniz diye...
Gelelim benim animelere...
İlki:

Ao Haru Ride



Anime on iki bölüm iki ova'dan oluşmakta...Fakat mangası devam ettiğinden dolayı konu ortada bir yerde bitmiş.Mangasıda oldukça akıcı bir şekilde devam ediyor belirteyim birde 2014 yapımı bir filmi var ama onu izlemek daha nasip olmadı...
Yoshioka Futaba liseli genç bir kızdır.Oldukça güzel olmasına karşın kendini erkeklerden uzak tutmak için elinden geleni yapmakta pasaklı,dağınık,gürültücü,kadınsı hiç bir yanı olmayan bir portre çizmektedir. Çünkü orta okuldayken güzel ve erkekler arasında popüler olması sebebi ile kız arkadaşları tarafından dışlanmıştır.Oysa ki Futaba erkeklerden pek de fazla hoşlanmamaktadır bunun tek istinası orta birinci sınıftayken aşık olduğu ufak tefek,sessiz,utangaç ve kibar bir çocuk olan Tanaka Kou'dur.


Üstelik Kou'da Futaba'dan hoşlanmaktadır.Yaz tatilinde bir gün buluşmaya karar verirler. Kou gelmez...Futaba tatilden dönüşte Kou'nun ani bir şekilde taşındığını öğrenir ama bir daha haber alamaz.
Aradan yıllar geçse de Kou'yu unutamaz her zaman bir şekilde onu hatırlar. Bir gün okul koridorunda bir çocukla çarpışır.Çocuğun boyu,tavırları, sesi ve hatta ismi bile farklı olmasına rağmen Futaba onun Kou olduğuna emindir.


Ben bu hikayeyi sevdim çünkü oldukça gerçekçi yanları vardı mesela Futaba Kou'nun kabuğunu kırmak için elinden geleni yaptı ama en sonunda baktı Kou öküzün önde gideni başlarım bu aşkın ızdırabına deyip yeni bir aşka yelken açtı üstelikte oldukça samimi bir ilişkiye.Kou ise baktı Futaba elden gitti gidiyor prangalarından kurtulup Futaba'yı mevcut erkek arkadaşından ayırmak için harekete geçti... Bunun gibi gerçekçi detaylarla bezeli romantik yönü ağır basan bir hikaye...



Diğeri ise...
Ookami Shoujo To Kuro Ouji


On iki bölümden oluşan animemiz komedi ağırlıklı bir romantik hikaye...Mangası hala devam ettiğinden dolayı hikaye gene yarım kalıyor ama izlemesi de okuması da çok keyifli...
Hikayenin merkezinde Shinohara Erika var. Erika liseye ilk başladığı gün arkadaşsız kalmamak adına bir gruba girmek için -o güne kadar hiç erkek arkadaşı olmadığı halde- erkek arkadaşı olduğuna dair yalan söyler.Bir süre geçince arkadaşları bu durumdan şüphelenerek Erika'dan erkek arkadaşının fotoğrafını göstermesini isterler.Çaresiz kalan Erika sokakta gözüne kestirdiği yakışıklı bir çocuğun fotoğraflarını çekerek arkadaşlarına gösterir.Aynı gün söz konusu çocukla okul kantininde karşılaşırlar. Sata Kyouya okulda prens lakabıyla tanınan son derece sevimli,yakışıklı ve nazik bir insandır. Erika yalanı ortaya çıkmasın diye Kyouya'dan yardım isteyerek bir süre erkek arkadaşıymış gibi davranmasını rica eder.


Kyouya büyük bir nezaketle Erica'nın isteğini kabul eder.Ancak bir şartı vardır ve böylece Erika Kyouya'nın içinde saklı olan karanlık tarafla tanışır.



Eğlenceli bir hikaye olmasına karşın Kyouya'nın en baştan itibaren kıza yaptığı bütün eziyetlerin yanı sıra - Erika'nın nesine aşık oluyor bir türlü çözemesem de- Erika'yı sahipleniş şekli çok güzel...Buna rağmen ikili ilişkilerde tam bir öküz...Çıktıkları bütün randevularda Erika'nın burnundan getirse de kızımız onu öyle seviyor.
Erika ise tam bir saftirik...Gerçi manganın son bölümlerinde bir hayli şımarmış buldum kendisini ama muhtemelen Kyouya ona bir ayar çekecektir.


Şimdilik bu kadar esen kalın efem...



1 yorum: