Spoiler!!!

Spoiler!!!Bilmek istemiyorsanız okumayın...

1 Şubat 2015 Pazar

Dört Günde Dört Film...

Tatildeyiz yaa, işim gücüm okuyup izlemek oldu...Okuduklarım ve izlediğim anime ve diziler başka bir yazı için depolandığından şimdi dört günde izlediğim dört filmden izlemek istiyorum...
İlki bir animasyon sinemada üç boyutlu olarak izledim ama bence normalde izlenebilirdi...Neyse...


Big Hero 6

14 yaşındaki Hiro Hamada fazlasıyla zeki biraz da sorunlu bir çocuktur.Aklını robot icat etmek ve onlarla robot dövüşlerine katılmakla bozmuş olan Hiro, üniversitede robot bilimci olarak çalışan abisi Tadashi'nin onun zekasını doğru yönlendirmesi için zorla götürdüğü iş yerinde büyülenir ve okula girmek için elinden geleni yapmaya karar verir.Yarattığı akıllı robotlarla üniversiteye girmeye hak kazanır.Aynı gece çıkan bir yangında abisi Tadashi ölür.Ailesini daha önce bir kazada kaybetmiş olan Hiro için Tadashi'nin ölümü bir kırılma noktası olur.Hayattan uzaklaşan ve içine kapanan Hiro'nun yardımına abisinin son olarak üzerinde çalıştığı akıllı sağlık robotu olan Baymax koşacaktır.


Film macera ve duygusallığı inanılmaz derecede güzel harmanlıyor. Yalnız bir çocuk olan Hiro'nun abisinin ölümüyle girdiği depresyondan yine abisinin yardımıyla çıkışını anlatmasına ve duygusal derinliğine karşın filmin ikinci yarısından itibaren tam bir aksiyon filmine dönüşüyor. Hiro'nun abisinin ölümünün arkasındaki asıl gerçekleri keşfetmesiyle Hiro o koca kafasını iyilik için kullanmaya başlayıp abisinin icadı robot ve iş yerinden arkadaşlarıyla deli dolu bir maceraya yelken açıyor.



Big Hero 6 küçüklere olduğu kadar -hatta biraz daha da fazla- büyüklere de hitap eden duygusal, eğlenceli ve hareketli bir animasyon ve bence kaçırılmamalı.

P.K


Yine eğlenceli ve güldüren ama aynı zamanda düşündüren 2014 yapımı bir Aamir Khan filmi.P.K dünyaya gelmiş olan bir uzaylıdır.Çalınan kolyesinin ardına düşen P.K kolyesini aradığı süreçte sorduğu sorularla insanlara hayatlarını sorgulatmaya başlar.Özellikle dinlere bakış açısıyla P.K izlenmesi gereken bir seyirlik.


Film ilk posteri yayınlandığından beri özellikle dini kesimlerde oldukça ciddi ve eleştiler ve tepkiler almış buna rağmen film çekilmiş ve yayınlanmış.Özellikle sahte tanrıları ve insanları sömürenleri hedefe koyan film eğlenceli görüntüsünün ardında epey ciddi bir mesaja sahip.
Filmden son bir not aslında orjinal adı Peekay olacakmış anlamı ise çok içki içenlere takılan bir lakap ve baş rol oyuncusunun ise Müslüman olması ve sarhoş anlamına gelen bir kelimeyle anılması Müslüman kesimi rahatsız etmiş bu yüzden kısaltılmış.


Son olarak Aamir Khan amcam 50 yaşındasın sen o nasıl bir vücuttur öyle...
 Filmi çok iyi kalitede indirmek için tıklayın

Black Butler


2014 yapımı ve baş rollerinde Ayame Gouriki ve Hiro Mizushima oynadığı film 2006 tarihli ve hala devam etmekte olan bir mangadan uyarlanmış. Filmin oldukça geniş ölçekli bir anime serisi de var.
Filmin manga ve animesinden en büyük farkı esas kızın orjinalinde erkek olması.Gerçi animeyi izlemedim ama filminden keyif aldım.


Filmin konusuna gelirsek:
Gelecekte dünya doğu ve batı olarak ikiye ayrılmıştır.Batıda bir kraliçe hüküm sürerken doğuda muhalif güçler iş başındadır. Genbo ailesi doğuda yaşayan güçlü bir ailedir.Aynı zamanda gizlice kraliçeye hizmet etmektedirler.Ailenin son varisi ve mirasçısı olan Shiori Genbo aynı kendinden öncekiler gibi kraliçeye hizmet etmesinin yanı sıra kendi geçmişin deki acı dolu olayları araştırmaktadır.Annesi ve babası öldürülen genç kız onların intikamını alabilmek için doğa üstü bir varlık olan Sebatian'la bir anlaşma yapmıştır. Shiori intikamını alana kadar onun bütün emirlerini kayıtsız şartsız yerine getirecek kahyası olan Sebastian intikamın tamamlanmasının ardından ödül olarak Shiori'nin ruhunu alacaktır.



L.DK


2014 yapımı ve baş rollerinde Ayame Goruriki -aaa Black Butler'deki kızmış.Şimdi fark ettim- Kento Yamazaki'nin oynadığı film yine 2009'dan beri yayınlanan ve halen devam eden bir mangadan uyarlama.Ama henüz bir animesi ya da bir dizisi yok.Aslında garip; çünkü eğlenceli, sevimli buram buram romantizm kokan bir konusu var. Bonus olarak Hiro Mizushima'yı ikinci adam olarak görmekteyiz.
Konuya gelirsek:
Aoi Nishimori'nin ailesi başka bir şehre taşınınca Aoi okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak istemediği için tek başına yaşamaya başlar.Shusei Kugoyama, Aoi'nin okulundan popüler bir öğrencidir ve Aoi'nin en yakın arkadaşı Moe'nin karşılıksız aşkıdır.
Bir gün  Moe Shusei'ye aşkını ilan eder ama son derece kaba bir biçimde reddedilir.Aoi bu davranışın nedenini sormak isterken Shusei'nin yaralanmasına sebep olur ve onu evine kadar taşımak zorunda kalır.Shusei'nin evine geldiklerinde çok şaşırır çünkü Aoi ve Shusei yan yana odalarda kalmaktadırlar.Aynı gün Aoi yemek yapmak isterken Shusei'nin evinde yangın çıkarır.Bu yüzden evin tadilatı bitene kadar Shusei'nin kalacak bir yere ihtiyacı olur, oda Aoi'nin evini seçer.Zoraki başlayan ev arkadaşlığı onları farklı yönlere götürür.


Film oldukça basit bir konuya sahip olmasına rağmen çok sevimli.İlk günlerde yaşadıkları kazalar, Aoi'nin çekingen davranışlarına karşılık Shusei'nin rahat halleri oldukça eğlenceliydi. Ama Shusei'nin eski kız arkadaşına duyduğu bağlılık ve bu yüzden Aoi'den uzak durmaya çalışması bana çok saçma gelmişti.Zaten o konu biraz havada kaldı Shusei Aoi'ye aşkını ilan etti ama o kızla sorununu çözmedi gene de eğlenceli bir güzel bir film.Çok bir şey beklemeyin ama kimi romantik sahneleri için izleyin derim.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder